Warm!

Op het moment regent het hier. Maar dat vinden we eigenlijk niet eens zo erg voor een dagje. De afgelopen weken was het hier erg warm. Heerlijk weer, maar soms ook zo heet dat je liever in de rivier loopt dan ernaast. Dat kan gelukkig, als het een poosje warm en droog is geweest staat het water laag genoeg 😉

Gelukkig is het bij ons binnen nooit extreem heet. We hebben lekker drie buren boven ons die ons plafond isoleren en de zon schijnt niet recht naar binnen als ‘ie hoog staat. Bovendien hebben we overal van die grote ramen die open kunnen, dus het beetje wind dat er is kan dan door ons huis waaien. De mensen hier klagen overigens dat er nooit serieuze wind is, dat schijnt te komen door het Zwarte Woud en de Vogezen die een heleboel tegenhouden. Daarom kan het in juli-augustus nog wel wat warmer worden dan nu, met pieken van 40 graden. Dat is wat mij betreft net een beetje té, nu is het ’s middags tegen de 30 en dat vind ik eigenlijk wel genoeg als ik naar school fiets of loop. Maar verder is het heerlijk om alleen maar aan tassen-sokken-schoenen-helmen/hoedjes te hoeven denken als we de deur uit gaan, en de jassen-mutsen-handschoenen-sjaals lekker over te slaan. En om de was buiten te kunnen drogen; niets lekkerder dan fris gewapperde lakens op je bed!

Wat de kinderen ook erg bevalt, is dat we vrijwel elke dag een ijsje eten. Judith weet het al precies: als we thuiskomen uit school en de boterhammen zijn al op-gepicknickt, dan krijgen we allemaal een ijsje. En als Johan vervolgens met een warm hoofd thuiskomt uit z’n werk, klinkt het medelijdend: “Hè jammer papa, je bent te laat! De ijsjes-tijd is al voorbij!” Gelukkig gaat papa nog niet meteen om 7 uur naar bed, dus hij kan z’n gemiste ijsje ’s avonds nog inhalen…

 

2 gedachten over “Warm!”

  1. Hier ook volop lekker zomerweer ,wel erg droog ,maar goed uit te houden,aan schilderen bij Chirstine en René. Heerlijk je hoeft niet steeds de lucht in de gaten te gouden voor een bui😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *