Stoere papa!

Gisteren was het Vaderdag in Nederland, en daarom ook bij ons thuis. Wij combineren immers het beste van twee werelden… In de Pinkstervakantie waren we al druk met onze cadeautjes voor de opa’s en voor Johan. Onze nieuwe camera heeft goede diensten bewezen, en de kinderen hebben ijverig geknutseld. Zie hieronder het resultaat!

’s Middags bij ons Bijbelmoment hadden we het over het vermijden van ruzie en het nastreven van onderlinge liefde en vrede. Daar liggen binnen ons gezin nog wel wat verbeterpuntjes zegmaar… We maakten de koppeling naar “elkaars goede eigenschappen zien en benoemen”, en omdat het Vaderdag was hebben we deze keer een mooie plaat gemaakt met onze papa erop (sprekend, toch?) en wat goede eigenschappen er omheen. Alle andere gezinsleden hadden al lang zo’n plaat gekregen van Hannah, maar papa vond ze moeilijk. Die is eigenlijk alleen maar goed in werken, vond ze, en dat is wel erg mager als compliment. Maar samen hebben we toch heel wat kunnen bedenken. Johan was er heel blij mee 🙂

Het eerste woord waar ze op kwamen, was “stoer”. En dat was niet zonder reden: zaterdagmorgen is Johan in alle vroegte met de trein naar Münstertal gegaan en vandaar de Belchen opgerend. Dat is dezelfde berg die hij ook een keer met Hannah en Boaz heeft beklommen, maar nu wilde hij graag heen én terug, en op z’n eigen tempo. Tjah, dan blijft de rest maar beter thuis 🙂 Hij was in 1 uur en 25 minuten boven, en dat is toch een kilometer hoger dan het station. Klasse hoor! Hij heeft z’n complimentjes verdiend.

Toch wilde ik ook graag een lekkere wandeling maken. Daarom zijn we ’s middags naar Staufen gegaan, en zijn vandaar door het bos naar de burchtruïne geklommen. Dat was in totaal maar een kilometer of vijf, maar we moesten behoorlijk klimmen (met Juud in de buggy, die aanmoedigend van voor naar achter “hummmmm-de”) en het was behoorlijk warm. Zweten dus, maar het was heerlijk. De burcht hebben we nu al drie keer bekeken, maar hij blijft leuk. En als afsluiter kregen we allemaal een heerlijk ijsje bij de Italiaan. Ik denk dat Johan daarmee z’n complimentje “leuk” of “lief” heeft verdiend… Onderweg kwamen we nog een aantal wijsheden tegen die de Bomenstichting (oid) had verzameld, we zullen er een paar met jullie delen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *