Klas op bezoek

We hadden vandaag hoog bezoek: Hannahs klas kwam langs! (gelukkig inclusief juf.) Ondanks onheilspellende weersverwachtingen was het warm en droog, dus gingen we eerst maar ’s een uur uitrazen in het park. Ik had wat golfsticks en balletjes gekocht, daarmee konden ze heerlijk spelen op de mini-golfplaats. Er werd serieus gegolfd, een nat pak gehaald, gerend en gesprongen… en naast de golfplaats is één van onze favoriete speeltuintjes, dus samen was er genoeg te doen.

Al wandelend gingen we vanuit de speeltuin richting ons huis, waar we rond twaalf uur aankwamen. In m’n beste Duits heb ik ze een beetje uitgelegd dat Nederland voor de helft onder de zeespiegel ligt, en hoe dat opgelost wordt met dijken en gemalen of molens. Ik had er ook een bouwplaatje bij van een molen, die ze konden kleuren, knippen en plakken. Ondertussen was er in de keuken drinken, crackers met hagelslag/stroop/pindakaas/pasta (volgens mij typisch Nederlands, toch?) en heb ik pannenkoeken gebakken. De meeste kinderen vonden het lekker, en leuk om ’s te proberen. Sommigen maakten er ware kunstwerken van met chocopasta en hagelslag op hun spekpannenkoek, maar ach. Ze hebben genoten geloof ik. Helaas heb ik hier geen foto’s van kunnen maken, ik had het super druk met bakken en “voederen”…

Ik geloof niet dat er veel molens afgebouwd zijn vandaag, de meeste kinderen gingen liever spelen met Lego, het treinspoor, strijkkralen en wat-niet-al. Met een hele klas heb je dan een gezellige drukte, maar het ging best goed! Nu hadden we er voordeel van dat ons hele huis gelijkvloers is, daardoor konden ze heel makkelijk op Boaz’ en Hannahs slaapkamer spelen voor wat extra ruimte.

Iets na enen gingen we nog snel even koekhappen met spekkies, en aan m’n ezeltje prik kwamen de meeste kinderen zelfs niet eens toe. Ze vermaakten zich zo goed dat we tijd tekort kwamen, terwijl ik van tevoren dacht dat drie uur best lang was…! Met gezwinde spoed liepen we terug naar school waar de ouders al op hun kroost stonden te wachten. Daarna sjokten we kalmpjes aan weer terug naar huis, moe maar voldaan. Missie geslaagd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *