Bloemenpracht

 

Toen we net verhuisd waren, genoten we van uitbundig bloeiende narcissen en tulpen in het park. Inmiddels zijn die vervangen door zomerbloeiers: veel rozen, maar ook allerlei andere planten en struiken. We hebben het geluk dagelijks door deze “tuin” naar school of kerk te fietsen of lopen, dus we genieten er volop van. Hier maar eens wat foto’s om te laten zien waar we nou steeds zo lyrisch over doen. De eerste foto boven is van een gemengde border naast het Kurhaus. Honderden planten zijn erin gezet, een paar weken geleden. De in mijn ogen nog prima uitziende voorjaarsbloemen moesten het veld ruimen en alles werd vervangen. Dat gold ook voor de pauw en de kip op foto 2. Twee dagen lang zijn vier tuinmannen bezig geweest om ze helemaal te “plukken”, de aarde te verversen en er weer rijen en rijen plantjes in te zetten. Nu staan ze weer trots te pronken. De foto is helaas een beetje donker, er kwam bijna een onweersbui aan… Foto 3 toont een paar van de vele rozenperken.

En dan de blauwe brug. Dat is de verbinding tussen het park en onze wijk. Opnieuw zijn de foto’s wat donker, want de bui barstte nu echt bijna los. En geluid heb ik er helaas ook niet bij opgenomen, maar “in het echt” hoor je de Neumagen lustig kabbelen of stevig stromen, al naar gelang het weer van de vorige dag in het Zwarte Woud. We kunnen hier precies zien wanneer het flink geregend heeft, dan staat het water beduidend hoger en stroomt het ook veel harder richting Rijn.

 

Ook in onze wijk hebben we trouwens geen klagen. Overal op straat staan grote bloembakken, en we komen veel fonteintjes tegen. Die zijn natuurlijk vooral bedoeld om hotelgasten te lokken en kliniek-bezoekers wat op te fleuren. Maar niets houdt ons tegen om er zelf ook lekker van te genieten 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *