Waterpret!

Met water kan ons kroost zich kostelijk vermaken. En speelwater is er hier in de omgeving gelukkig genoeg! Eén van onze drie “vaste” speeltuintjes op loopafstand heeft een waterpomp met een soort rots- en zandpartij eronder, zodat ze heerlijk bezig kunnen met pompen, sloten graven en dammen bouwen. En in de wijdere omgeving zijn er nog meer, zoals jullie op de foto’s kunnen zien. Hannah en Boaz hebben vaak hele plannen, en zijn zo een half uur druk om alles in goede banen te leiden. Judith graaft her en der een schep modder weg of gooit de net gegraven kanalen weer dicht, of ze gaat heerlijk midden in een modderplas zitten spelen. Bij ons thuis heette dat “lekker smeren”, en je wordt er inderdaad ook vreselijk smerig van. Tegenwoordig noemen we dat geloof ik “de natuur ervaren” of “puur bezig zijn” ofzo, en dan hoort een beetje modder er gewoon bij.

   

Gelukkig vinden onze kinderen het heerlijk om thuis in bad te gaan, zelfs na een middag pompen en ploeteren. Dat is ook de enige manier om ze weer een beetje toonbaar te krijgen. We hebben helaas geen vast bad, dus hebben we ons Biba-bad meeverhuisd. Best een handig ding, alleen moet ‘ie altijd zo lang drogen achteraf… Daarom gebruiken we nu meestal een paar grote flexibele wasmanden – die heb ik omgedoopt tot “tobbe” en ze voldoen uitstekend. Precies groot genoeg voor Judith mét 13 eendjes, twee bekertjes en nog wat ander speelgoed. Zo hoeft ze ook nooit te zoeken, alles drijft binnen handbereik. En ook Boaz past er nog helemaal in, zeker als hij z’n voeten over de rand steekt. Dan zie je dus een paar zwarte tenen en een hoofd vol zand boven het sop uitsteken. Dan is toch het grootste deel schoon, nietwaar?

Vanmiddag hadden we nog een ander soort waterplezier. Om Hannahs zwemvaardigheden nog enigszins op peil te houden, gaan we regelmatig naar het zwembad. Met een peuter en een dreumes erbij is dat dus meteen een gezinsuitje, want dat lukt me niet alleen. Boaz en Judith vinden het heerlijk om te spetteren en te drijven, en vandaag was ook het buitenbad open met een grote ligweide, glijbanen, wat speeltoestellen en… een waterpomp met kanaaltjes en toestanden erbij! Ze hebben ervan genoten.

Eén gedachte over “Waterpret!”

 1. Hoi,hoi,
  eindelijk eens een reactie uit Ede.
  Wat leuk om al die belevenissen uit drie landen te lezen en dan, en dat doet mij goed, die interesse en praktische inzet voor dieren in het algemeen en vogels in het bijzonder.
  Mooi dat de kinderen het naar de zin hebben en dat geldt dan ook vast voor jullie.
  Jullie huis is inmiddels bewoond, althans, men is druk bezig, door een zoon met vader en moeder,
  hij huurt de woning en zijn ouders wonen er bij in.
  Bessen en aardbeien doen het goed.
  Marry had de aardbeien nog willen uitgraven. Dat kwam er echter niet meer van dus de nieuwe buren plukken de vruchten.
  Eindelijk dacht ik er ook eens aan om het schaken op te starten maar vind nergens de link meer.
  Mocht je nog zin hebben, Johan, laat me de link weer weten en ik start de partij.
  Vanavond onze laatste kringavond en over twee weken de afsluiting.
  We hebben het einde van Johannes niet gehaald, dat wordt volgend jaar bij gezondheid.

  Nog ff over jullie vertrek, Marry dacht dat Johans moeder er niet bij was dus vervolgens dacht ik: zou dat dan ( tante ) Grietje zijn en die wilde ik nog wel ff spreken.
  het was dus toch Johans moeder :)!

  Voor nu een hartelijke groet van ons en tot een volgende woordenwisseling. Ik heb nu door hoe e.e.a. werkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *