Moederdag

Gisteren was het moederdag – ja, dat hebben ze hier ook. Vaderdag dan weer niet, tenminste: op Hemelvaartsdag schijnt er een soort vaderdag gehouden te worden, maar op school en op de zondagschool wordt daar helemaal geen aandacht aan besteed. Terwijl onze kinderen met moederdag wél met een knutseltje en een chocolaatje aan kwamen. Het is niet eerlijk 😉 Dus wij vieren straks gewoon Nederlands vaderdag, met de standaard foto-van-onze-kinderen voor op papa’s bureau, een lief knutselwerkje en een extra lekkere maaltijd.

Voor een mama is zo’n dagje natuurlijk heerlijk: papa doet al het werk en mama wordt verwend. We houden zelfs nog even de illusie vast dat de kinderen zich weer wat meer bewust zijn van het voorrecht dat ze ouders hebben die dagelijks voor ze zorgen – voor enkele dagen ben ik de status van vanzelfsprekend personeelslid ontstegen. Hoewel, als ik Boaz af en toe hoor… die ziet mama meer als een hondje dat je in het rond kunt commanderen.

Omgekeerd zijn we natuurlijk ook dankbaar voor onze “oma Paula”, die ons ook het afgelopen jaar weer veel heeft geholpen door af en toe op te passen, logeerpartijtjes te regelen en te helpen verhuizen. En die gewoon regelmatig ’s even belt om bij te kletsen en te vragen hoe het ons vergaat. Extra zuur op zo’n dag dat we elkaar de komende tijd weinig zullen zien omdat 700 km toch wel veel is om regelmatig af te leggen…  Gelukkig hopen we komend weekend weer even in Nederland te zijn.

Nog moeilijker vind ik het gemis van mijn eigen moeder. Ik mis haar elke dag, maar op zo’n moederdag is het extra verdrietig. Natuurlijk, de goede herinneringen overheersen en we blijven ontzettend dankbaar voor al het goede dat we in haar ontvangen hebben. En we weten gelukkig ook dat het voor mama zelf uiteindelijk niet erg was om te sterven. Maar toch, we hadden haar zo graag nog bij ons gehad…

Voor mij een extra aanmoediging om elke dag weer te proberen haar voorbeeld te volgen, en zelf ook een goede moeder voor mijn kinderen te zijn…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *