Lange giraffe en gele tijger

Vandaag was de dag van lange giraffe en gele tijger. Voor wie ze nog niet kent: dat zijn een stoere bergbeklimmende meid van zes en een even stoere bergbeklimmende jongen van vier. Samen met hun vader gingen ze al vroeg op pad vanmorgen: eerst met de trein naar Münstertal en toen te voet verder naar de top van de Belchen. Zie ze daar eens trots op de foto staan! Dat was ook wel terecht, na 4 uur klimmen en klauteren. Omdat lange giraffe en gele tijger een beren-honger hadden gekregen van al dat geklim, kregen ze van hun vader een bord patat in het eethuis boven op de berg. En het leukste van alles: ze mochten met de stoeltjeslift weer naar beneden. Daar werden ze gelukkig met de auto opgehaald, want de stoeltjeslift komt niet bij een treinstation en om nou nóg weer een paar uur te lopen, dat was een beetje teveel van het goede.

Voor kleine zus was het hele avontuur wat minder geslaagd; die werd kotsmisselijk van alle haarspeldbochten en spuugde zichzelf helemaal onder toen we tijger en giraffe gingen ophalen 🙁 We hopen van harte dat dat eenmalig was en dat ze geen wagenziekte ontwikkelt! We hoeven natuurlijk niet wekelijks de berg op, maar hopen toch wel regelmatig een keer naar Nederland te rijden – dat is dan wel een stuk minder bochtig, maar toch een heel eind… We zullen het binnenkort mogen ervaren, want we hopen het Pinksterweekend in Nederland door te brengen. Helaas heeft Johan geen vakantie, dus het wordt een flitsbezoekje.

Om de dag leuk af te sluiten voor onze giraffe en tijger hebben we gebarbecued. Op ons eigen terrasje, want de vuurplaats op de Krozinger berg was al bezet. En we waren vlot klaar, want de beren-honger was na anderhalf worstje helemaal over. Juud hield het na twee hapjes ook voor gezien, dus hebben we de boel maar opgeruimd en het geboefte naar bed gebracht 🙂 Al met al, een dag vol avonturen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *