Technisch: hoe volg ik een weblog (RSS)

We hebben de vraag gekregen hoe mensen makkelijk ons weblog kunnen volgen. Dus hier even een bericht van de system administrator. Velen van jullie volgen misschien meerdere weblogs. Vaak staat er dan in de rechterkolom iets van de vorm Berichten RSS. (Op onze weblog staat het bijna onderaan in de rechterkolom, onder het kopje Meta.)

RSS is precies bedoelt voor het volgen van weblogs en dergelijke. Om gebruik te maken van RSS heb je een RSS-lezer nodig. Dit kan een programma zijn dat op de computer geïnstalleerd wordt, of een online service, zoals Feedly. Een online service zoals Feedly biedt vaak ook de mogelijkheid om een mailtje te sturen als er een update op een weblog is.

Door de RSS-feed van onze weblog (zie de link in de vorige alinea, of de rechterkolom) in te voeren in de RSS-lezer wordt u gemakkelijk op de hoogte gehouden van updates op ons weblog. En ook van alle andere weblogs die u wilt volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *