Op werkvakantie

Hieperdepiep het is vakantie! En niet zomaar een vakantie, we zijn op werkvakantie in eigen huis. Hannah heeft vandaag zelfs zo hard gewerkt dat ze graag in blote benen en een hemd wou rondlopen, en verder alleen een rokje. Zo staan tenslotte de slaven uit Egypte ook in de kinderbijbel… We hebben onder andere twee logeerbedden en een slaapbank in elkaar gezet, en weten inmiddels uit ervaring dat je daar heerlijk op kunt slapen. Dus wat dat betreft is er geen bezwaar om straks bij ons te komen logeren!

We proberen deze week het nodige en het aangename wel een beetje met elkaar te verenigen. Om ons straks lekker thuis te voelen hier willen we de omgeving ook wat verkennen. We zijn bijvoorbeeld naar een oude burcht geweest bij Staufen. Boaz was er meteen uit: dit is Jericho, want de muren zijn kapot! Gelukkig was deze Jericho niet helemaal ingestort, en konden we vanaf de muren prachtig uitkijken over de Rijnvallei (goed kijken naar het gat in de muur!). Aan de ene kant de bergen van het Zwarte Woud, aan de andere kant de Vogezen. Het was wel berekoud helaas, maar toch zeker de moeite waard. En bij thuiskomst konden alle kinderen tegelijk onder de douche om weer op te warmen 🙂

       

Verder vinden we het park met het riviertje erg leuk, en daar kom je doorheen als je naar het station, de kerk of Hannahs school loopt. Dagelijkse kost dus. Wat verder vooral Boaz goed bevalt, is de Lidl hier in het dorp. Hij is helemaal verzot op de verse broodjes die de “blauwe winkel” in Ede verkoopt, dus we hebben er hier ook maar vast eentje gehaald. Helaas hadden ze niet de favoriete “zebra-broodjes” (een donut met zwart-wit gestreepte bovenkant), maar de chocoladevariant viel ook in de smaak. Hij vond het wel een beetje vervelend dat ze hier zelfs in de Lidl gewoon Duits praatten, maar gelukkig is het allemaal prima gelukt. En zondag bij de oppas had hij al bijna begrepen waar het verhaal over was gegaan: over Jezus en zijn vrouw, en over kruimeltjes die aan de hondjes werden gevoerd. Nou, dat kwam toch heel aardig in de buurt!

We hebben al een paar buren ontmoet, en de mensen twee verdiepingen boven ons blijken een dochter van zes te hebben die na de zomer waarschijnlijk ook naar Hannahs school gaat. Dat zou natuurlijk wel heel erg leuk zijn! Hopelijk vinden we ook nog een vriendje voor Boaz. Hier in de buurt zie je vooral hotelgasten en oudere mensen, maar omdat het hier geen vakantie is zitten veel kinderen waarschijnlijk op school of Kindergarten. Dus misschien komen we ze nog tegen als we hier wat langer zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *