“En wat ga jij daar dan doen?”

Die vraag kreeg ik al een paar keer, als ik vertelde dat we gaan verhuizen voor Johans werk. Dus ik zal mijn plannen hieronder even ontvouwen.

95% van mijn bezigheden hier in Ede neem ik gewoon mee, omdat mijn man en kinderen gelukkig meeverhuizen en ze in Duitsland ook een lekkere maaltijd en schone sokken nodig hebben. De wc in ons nieuwe huis is ook nog niet zelfreinigend, en het speelgoed vindt waarschijnlijk niet zelf z’n weg terug naar de juiste krat of hoek. Daarbij zal boodschappen doen et cetera wat meer tijd kosten in het begin: bij de Jumbo kan ik tegenwoordig met m’n ogen dicht de boodschappen vinden, straks zullen we weer even moeten uitvinden wat er te koop is en waar, wat lekker is en wat we liever overslaan. Bovendien moet Hannah en straks ook Boaz gewoon naar school gebracht en weer opgehaald worden – al zijn de haastige ritjes tussen de middag straks verleden tijd! Daar kan ik niet heel rouwig om zijn. Vier keer op één dag naar school fietsen en dan ook nog wel ’s boodschappen willen doen of ’s avonds ergens naartoe, maakt hier soms dat ik me haast een transportbedrijf voel. En dat noemen ze dan “thuisblijfmoeder”… Al vind ik een ritje in het zonnetje niet echt een straf hoor, maar ja, het is ook wel eens bewolkt en miezerig…

Verder houd ik er rekening mee dat onze kinderen de eerste maanden best wat extra aandacht nodig zullen hebben als ze overal moeten wennen en hun draai moeten vinden, en bovendien nog niet meteen vriendjes zullen hebben om zichzelf mee te vermaken. Vooral voor Boaz is dat jammer, want die is erg toe aan school maar kan i.v.m. drukte pas in juni beginnen. Dus ik krijg er een part-time baantje als kleuterjuf bij voor de eerste tijd.

En dan is er nog ons huis, dat niet meteen volledig geordend en opgeruimd zal zijn. We hoeven gelukkig amper te klussen dus ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken om een gezellig plekje te creëren, maar dat vraagt wel wat tijd en aandacht. En een beetje creatief zijn vind ik ook gewoon leuk, dus ik wil het nuttige en het aangename proberen te verenigen.

Tenslotte neem ik mijn vrijwilligerswerkjes lekker mee. Ik vind het heerlijk om artikelen en video’s te vertalen voor geloofstoerusting.nl en ben recent begonnen met een project voor Global Rize. Het is de bedoeling dat we een cursus aan gaan bieden met voor elk Bijbelboek een introductiefilmpje van The Bible Project en daarbij dan verwerkingsvragen. Kijk maar eens op YouTube voor een voorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=jH_aojNJM3E Vooralsnog helaas alleen in het Engels, misschien komt er in de toekomst nog een vertaling voor het Nederlands of andere talen.

En als ik me toch verveel? Dan schrijf ik gewoon wat extra blogposts…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *