Een huis!

We hebben een huis! Daar zijn we heel erg blij mee, want het was een hele klus – en had nog veel lastiger kunnen worden als dit nu niet was gelukt. In Freiburg en omgeving is de vraag naar woningen veel groter dan het aanbod, waardoor er zomaar 50 ge├»nteresseerden zijn voor een huis en de prijzen ook door het plafond schieten. Dat is nou niet bepaald een handige situatie voor een buitenlands gezinnetje dat vooral op afstand moet zoeken en dat nog niet zo vloeiend Duits spreekt. Ook via de universiteit wilde het niet erg lukken. We hadden al op veel huizen gereageerd, ook een paar bezichtigingen gedaan, maar helaas vingen we steeds bot. Tot nu dus!

Johan was vorige week al vanaf maandag in Freiburg, op de universiteit en op huizenjacht. Donderdag kwam ik ook met onze beide dametjes. We “moesten” die kant op om kennis te maken op een basisschool, en hebben toen ook een paar bezichtigingen gedaan. Al met al een hectische week, en het was natuurlijk maar afwachten wat het resultaat zou zijn.

Het huis dat we nu kunnen huren, was onze eerste voorkeur van deze week. Het staat in Bad Krozingen, een dorp ten zuiden van Freiburg. Daar is ook een klein christelijk basisschooltje waar ik al eerder over schreef. Ideaal dus voor ons! We wonen straks in een verbouwd hotel. Van buitenaf ziet het er ook nog zo uit, maar binnenin zijn dus woningen gemaakt. Een beetje vergelijkbaar met waar we nu wonen: op de begane grond met mensen naast- en boven ons. Kijk maar eens hieronder voor een eerste indruk!

info_blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *